Wapen je tegen de winterdip en winterblues!

Nu er buiten nog altijd aanzienlijk minder licht is, probeer je vaak de donkere dagen door te komen door je van het ene punt naar het andere te slepen maar het kan ook anders. Zeg vandaag nee tegen de winterdip en winterblues en ontdek hier hoe je dat doet. 

© Pexels.com

Winterdip

Spreken van een winterdip bij jezelf lijkt misschien overroepen maar dat is het eigenlijk niet. De winter is sowieso een uitdaging voor lichaam en geest dus kun je maar beter gewapend zijn tegen de aanvallen van virussen, bacteriën en andere schadelijke stoffen. Een goed middel om de winterkwaaltjes aan te pakken is om je op voorhand te wapenen tegen deze indringers. Dat kan met  vitamines en natuurlijke supplementen van energetica natura die je letterlijk een boost geven. Met een voedingssupplement combineer je verschillende mineralen en vitamines voor een optimale bescherming. Kies altijd voor kwaliteitsvolle supplementen die veilig zijn, je lichaam niet belasten en bovendien goed opneembaar zijn.

Groenten en fruit

Naast de nodige vitamines, is het ook essentieel om tijdens de winter gezond te blijven eten. De maaltijden durven al eens wat zwaarder te zijn in de winter en dan is het belangrijk om je lichaam een beetje te helpen bij de vertering van copieuze maaltijden. Kies voor een maagverlichtend middel op natuurlijke basis zoals Antimetil dat met zijn gemberextract zorgt voor een vlottere vertering. Zo kun je de feestdagen letterlijk beter aan. Naast een hulpmiddeltje blijft ook de natuur hier je beste vriend. Schakel terug over op lichte maaltijden met een grote portie groenten. Neem als snack een stuk fruit zodat je snoep en koekjes (tijdelijk) van je menu kunt weren. Zo zet je een mooie stap richting een gezond eetpatroon.

Winterblues

Mocht je denken dat de winterblues verwijst naar muziek in de winter, dan heb je het mis. De winterblues is een ‘seasonal affective disorder’ met de toepasselijke afkorting SAD. Het betekent dat je moe bent ondanks het feit dat je voldoende slaapt. Bovendien heb je last van symptomen als prikkelbaarheid, sombere gedachten, angst,…  In de volksmond wordt het ook wel eens een winterdepressie genoemd die optreedt na de feestdagen. 

© Pexels.com

Gelukkig brengt de lente altijd soelaas voor de winterblues, maar wat doe je in tussentijd? Blijf dan niet bij de pakken zitten en neem een compleet magnesiumcomplex Metarelax dat jouw psychologische functie ondersteunt. Ook wanneer je vermoeidheid ervaart, kun je maar beter inzetten op het innemen van magnesium, vitamine B6 en folaat die verwerkt zitten in dit magnesiumcomplex. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je spieren ondersteund worden en je stressmomenten beter aan kan. De ideale aanvullingen om de winter vlotjes door te komen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *