5 stijlvolle én sportproof kapsels

Tijdens een intensieve work-out is het ontzettend irritant als je haar de hele tijd in je gezicht hangt. Terwijl je je juist honderd procent wil focussen op je sportsessie. In dit blog geven we je vijf tips voor de beste kapsels tijdens het sporten.

5 stijlvolle én sportproof kapsels
© Pixabay.com

1. Simpele knot of staart
Laten we makkelijk beginnen: een lage of hoge knot of staart is altijd een goede optie. Zorg er dan wel voor dat je het elastiekje strak genoeg ombindt, zodat je coupe de hele sportsessie goed blijft zitten. Als je je haar na langere tijd uit een staart of knot haalt zitten er soms irritante bobbels in. Hoe vaak je er ook een borstel doorheen haalt, die gekke bobbel gaat maar niet weg. Door gebruik te maken van een spiraalvormig (vaak plastic) elastiekje, ontstaat er geen bobbel in je haar. Alsof het nooit in een staart heeft gezeten, geniaal!

2. Schuifspeldjes of haarband
Draag je je haar graag in een staart of knot maar zijn je voorste plukken korter? Met schuifspeldjes kun je losse plukken extra goed vastzetten. Ook met een haarband of zweetband hou je je kapsel uitstekend in bedwang. Een haarband is ook ideaal als je haar te kort is om in een staart of knot te doen. Voor sommige workouts kan ook een petje uitkomst bieden. Naast het feit dat een petje je haar uit je gezicht houdt, staat het ook nog eens heel sportief.

3. Boxer braids
De afgelopen jaren heeft de boxer braid sterk aan populariteit gewonnen. Het is dan ook een ideaal kapsel voor tijdens het sporten, want het houdt je haar uitstekend uit je gezicht. Zo krijg je deze look: scheid je haar in het midden en vlecht je haar aan beiden kanten zo ver mogelijk in. Dit kapsel is trouwens ook erg leuk buiten de sportschool, zeker als je lang haar hebt. Denk er wel aan om je kapsel in te spuiten met haarlak of een ander stylingsproduct.

5 stijlvolle én sportproof kapsel
© Pixabay.com

4. Braided bun
Ook de braided bun is een leuke en creatieve optie voor een work-out proof kapsel. Scheid je haar in twee delen en vlecht aan beide kanten je haar in tot het einde. Zet de vlechten op je hoofd vast met schuifspeldjes en wikkel het haar dat je over hebt in een lage knot. In plaats van een knot kun je natuurlijk ook een staart maken, als dat je voorkeur heeft.

5. Half bun
Soms is je haar nét iets te kort voor een strakke knot of staart. De half bun is hiervoor vaak een goede oplossing. Kam je haar vanaf je oren omhoog en bind het met een elastiekje in een knot. Zo zitten je voorste plukken vast en hangt het achterste deel van je haar los.

Geen tijd om je haar te wassen? Doe wat droogshampoo in je haar vóór het sporten. Je kunt het ook daarna erin doen, maar dan heeft het minder effect. Droogshampoo absorbeert namelijk het zout en vet dat je tijdens het sporten opbouwt. Nog één laatste tip: stop een bus haarlak in je sporttas. Als je dit voor het sporten gebruikt, bijvoorbeeld als je je haar hebt ingevlochten, blijft je kapsel ook na het sporten goed zitten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *