Wat draag jij onder die sportoutfit?

Sporten is verfrissend. Toch kun je daar tijdens het sporten anders over denken. Vooral als je bezwete ondergoed in je naad trekt en je borsten op en neer springen. Denk dus bij het samenstellen van je sportoutfit ook na over wat je eronder draagt. Om sporten echt een plezier te maken en iets comfortabeler, is het belangrijk dat je het juiste ondergoed draagt. Dit is wat sporters aan lingerie dragen.

Wat draag jij onder die sportoutfit
© Pixabay.com

Luchtig ondergoed
Om de kans op infecties te verkleinen, moet je luchtig ondergoed dragen. Het zweet moet af worden gevoerd of worden geabsorbeerd. Kanten ondergoed of zijden is natuurlijk een no-go. Veel sporters kiezen voor katoen of lycra. Dit is licht en ademend en houdt je comfortabel tijdens je work-outsessies. Je kunt voor een normaal model slipje kiezen of een boxer. Kies in ieder geval niet voor een string

Waarom geen string?
Het lijkt zo ideaal een string. Je ziet geen lijnen door je strakke sportkleding, waardoor je mooie afgetrainde figuur nog beter uitkomt. Ook voorkom je dat je slipje je een wedgie geeft; erg ongemakkelijk. Toch is een string absoluut niet geschikt om in te sporten. Dit soort ondergoed verschuift al snel bij bepaalde bewegingen. Doordat het makkelijk van achteren naar voren schuift, is de kans groot dat bacteriën van je anus in je blaas terecht komen. Het gevolg? Irritatie en waarschijnlijk een blaasontsteking. Pijnlijk en niet bepaald gezond. Bewaar de strings dus voor onder die mooie jurk.

Ga commando
Dit is wat veel sporters prefereren: helemaal geen ondergoed dragen. Ook op deze manier zie je geen naden en komt je figuur dus beter uit. Ook verklein je zo de kans op schimmelinfecties. Of het een goed idee is, is wel afhankelijk van het type sportbroek dat je draagt. Het moet van relatief dik materiaal gemaakt zijn dat zweetdoorlatend is. Op deze manier loop je geen infecties op van toestellen in de sportschool. Ook is het belangrijk dat de sportbroek beschikt over een ingebouwde patch die al het vocht wegwerkt. Kies je ervoor om commando te gaan? Was dan wel je sportbroek na iedere sessie!

Heeft onderbroekloos sporten ook nadelen? Ja, vooral als je regelmatig voor een Brazilian wax gaat, want door de afwezigheid van haar daar beneden, ben je net iets gevoeliger voor irritaties. Je sportlegging zal hierdoor al snel gaan schuren en irriteren. In dit geval kies je dus beter voor een lycra of katoenen onderbroek.

Wat draag jij onder sportoutfit
© Pixabay.com

De sport bh
Waar moet je op letten, wanneer je een sport bh wilt kopen? Er zijn een aantal factoren die je absoluut moet overwegen. Allereerst is de maat natuurlijk belangrijk. Het is lastig dat vele merken hun sport bh’s labelen van XS tot XL, want als je een grote cupmaat hebt, zal geen van deze modellen waarschijnlijk lekker zitten. Gelukkig zijn er ook merken die wel met cupmaten werken. Toch kan het handig zijn om van tevoren advies te vragen in een lingeriezaak. Zij kunnen je maat voor je bepalen. Een andere belangrijke factor is het soort sport dat je beoefent. Ga je hardlopen, paardrijden of touwtje springen? Dan heb je zoveel mogelijk support nodig, terwijl je met minder extreme sporten ook wel wegkomt met een sport bh die iets minder stevigheid biedt. Hoe strak een sport bh moet zitten, voel je zelf waarschijnlijk het beste aan. Ze moeten strakker zitten dan een normale bh, maar je wilt natuurlijk nog wel comfortabel kunnen bewegen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *