Handige regenkledij om buiten te sporten

De verkoelende lucht, een zacht briesje, een fijn zonnetje. Sommige mensen zweren bij buiten sporten en dat is helemaal niet moeilijk te begrijpen. Het wordt echter al een stuk uitdagender wanneer het kouder, winderiger, en natter wordt buiten, maar dat wil niet zeggen dat het opeens gedaan is met sporten in de buitenlucht. Integendeel, ook wanneer het minder goed weer is en zelfs wanneer het regent kan u gaan trainen, zolang u maar over de juiste kledij en materialen beschikt. Om deze reden leek het ons wel een goed en handig idee om een kijkje te nemen naar wat voor regenkledij handig is om te hebben en wat er zoal beschikbaar is voor actieve buitensporters.

Handige regenkledij om buiten te sporten
© Pixabay.com

Een regenjas of anorak
Een anorak of regenjas is een basisonderdeel van de regenkledij voor buitensporters. Dit type waterdichte jas is over het algemeen gemaakt van plastic of een andere lichte soort kunststof en heeft vaak een capuchon. Een anorak heeft verder geen opening aan de voorzijde en dient dus over het hoofd aangetrokken te worden. De inspiratie voor de anorak komt van de jachtkleding die de Inuit in Canada en Groenland dragen als bescherming tegen vocht en vrieskou.

Een poncho van kunststof
Waar de anorak een goede oplossing is om uzelf gedurende langere tijd te beschermen tegen regen, is de poncho vooral bedoeld voor snelle bescherming op de korte termijn. Poncho’s zijn voornamelijk gemaakt van plastic of nylon en ze zijn vaak zeer dun, zodat ze compact kunnen worden ingepakt en meegedragen. Het vormt goede bescherming tegen plotse, hevige regenval, maar kan helaas niet of nauwelijks gebruikt worden als het waait.

Een waterdichte (regen)broek
Dat een anorak deel uitmaakt van de standaardkledij voor in de regen, dat weet vrijwel iedereen, maar de regenbroek is een stuk regenkledij dat een heel wat minder vaak wordt gedragen. Voor het sporten in de buitenlucht is een waterdichte broek echter zeer handig. Het is tenslotte niet ideaal als uw bovenlichaam met behulp van, bijvoorbeeld, een anorak en een poncho wordt warm gehouden, terwijl uw onderlichaam drijfnat en ijskoud raakt. Met een regenbroek kan u uw volledige lichaam droog en warm houden.

Handige regenkledij om te sporten
© Pixabay.com

Een paar beenkappen
Beenkappen zijn bedoeld om het gedeelte van uw benen en laarzen te bedekken en te beschermen dat niet wordt bedekt door een anorak of regenjas. Ze bieden bescherming tegen wind en regen, maar ook tegen, bijvoorbeeld, braamstruiken en andere begroeiing. Over het algemeen zijn beenkappen gemaakt van zeer lichtgewicht materiaal en zijn ze in een handomdraai aan te trekken of uit te doen, waardoor het zeer handige items zijn voor actieve buitensporters.

Een (inklapbare) paraplu
De paraplu is waarschijnlijk het eerste type bescherming tegen regen dat bij u opkomt wanneer we het over handige regenkledij hebben. Het is dan ook zeer verstandig om er altijd eentje bij u te hebben wanneer u buiten gaat sporten, maar het heeft wel een groot nadeel. De meeste paraplu’s moeten namelijk vastgehouden worden en zijn verre van ideaal om uit te klappen terwijl u, bijvoorbeeld, rent of fietst. Hierdoor is een paraplu dus wel een goed item om bij u te hebben wanneer u naar buiten gaat, maar let wel dat het enkel dient om u te beschermen tegen hevige regenval wanneer u nergens kan schuilen en niet om u tegen de regen te beschermen tijdens het sporten zelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *