Make-up en sporten: Hoe combineer je het?

Gebruik jij ook dagelijks make-up en ga je de deur niet uit zonder mascara en een vleugje lipgloss? Sommige vrouwen vinden het geen probleem om hun make-up achterwege te laten als ze naar de sportschool gaan of een rondje gaan hardlopen. Andere vrouwen voelen zich hier onzeker door en willen er ook in de fitnesszaal goed uitzien. Wij vertellen je waar je rekening mee moet houden als je make-up en sporten wilt combineren.

Make-up en sporten Hoe combineer je het
© Pixabay.com

Make-up en sporten: Wat doet het met je huid?

Als je sport, ga je zweten. Zweet zorgt ervoor dat je lichaam afkoelt, als het door het trainen opwarmt. Lichaamswarmte wordt gebruikt om het water uit je zweet te verdampen. Je poriën van je huid gaan openstaan en zo kan je zweten. Op die manier verlies je ook afvalstoffen. Als je make-up draagt en je huid daardoor bedekt is, kunnen de onzuiverheden je lichaam niet verlaten. Ook komt de make-up in je poriën en daardoor raakt je huid verstopt. Sporten zonder make-up is het beste voor je huid. Mocht je toch niet zonder make-up willen sporten, doe dan je voordeel met onze tips.

Make-up tips tijdens het sporten

Gebruik zo min mogelijk make-up of beperk dit tot een laagje mascara, oogschaduw of eyeliner. Oogmake-up maakt je gezicht sprekender. Als je sport, blijft je oogmake-up zitten, dus dit kan je veilig gebruiken. Kies wel voor waterproof mascara. Vind je dit onvoldoende? Gebruik dan een basismake-up die bestaat uit mineralen. Deze verstoppen je poriën niet, zodat het zweet makkelijker je lichaam verlaat. Ook bevat deze make-up geen olie. Vermijd vette crèmes of foundation als je sport. In de winkel vind je foundation, bronzer en blush op basis van mineralen. Sport je buiten? Gebruik dan een zonnebrandcrème in combinatie met een bronzer. Zo heb je toch een kleurtje en bescherm je je huid tegen de zon. Wil je een kleurtje op je lippen? Neem een gekleurde lipgloss of lipbalsem in plaats van lippenstift. Dat is beter voor je lippen als je sport. Ze hydrateren je lippen en verzorgen ze. Ook permanente make-up is een goede oplossing om toch met make-up te sporten. Het is beter voor je huid en het loopt niet uit als je sport.

Make-up en sporten
© Pixabay.com

Verzorg je huid na het sporten

Zweet bestaat vooral uit zout en water en voor een deel uit afvalstoffen. De afvalstoffen en het zout blijven na het sporten op je huid achter. Als je poriën zich weer sluiten, gaan ze in je poriën zitten. Zout droogt je huid uit en de vrijgekomen afvalstoffen zorgen voor onzuiverheden en puistjes. Je huid kan zelfs gaan ontsteken. Het is dus belangrijk om na het sporten je huid goed te verzorgen. Was in ieder geval je gezicht na het sporten en gebruik een gezichtsreiniger. Zo verwijder je makkelijker het vuil op je huid. Na het sporten breng je je make-up opnieuw aan. Draag goed ventilerende kleding en drink voldoende water. Je huid zal je dankbaar zijn. Met deze aandachtspunten kan je make-up en sporten prima combineren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *