Kun je sportartikelen met Bitcoin kopen?

De Bitcoin of BTC is al lang geen nieuwe cryptocurrency meer. Het was zelfs de allereerste die succesvol is geworden! Heel wat mensen vragen zich dan ook af of het mogelijk is om met deze cryptocurrency dingen te kopen, zoals bijvoorbeeld sportartikelen. Het is wel degelijk een feit dat de Bitcoin zich zo efficiënt in de maatschappij heeft kunnen doorwerken, dat het mogelijk is om er van alles en nog wat mee te kopen. Ook bijvoorbeeld zaken als fitnesstoestellen en gewichten!

Kun je sportartikelen met Bitcoin kopen
© Pixabay.com

Maar waar moet je zoal op letten als je sportartikelen wilt kopen met Bitcoin? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste factoren, alsook enkele voordelen van het gebruik van Bitcoin bij de aankoop van sportartikelen voor thuis!

Belangrijk als je sportartikelen wilt kopen met Bitcoin

Bitcoin is een gedecentraliseerde cryptocurrency, wat wil zeggen dat er geen centrale bank of andere instantie verantwoordelijk is voor de verdeling en productie ervan. Het zijn immers de gebruikers van de coin zelf die zorgen dat de munt waarde blijft hebben, en dat doen ze door de cryptocurrency te ‘minen’ via specifieke software en hardware.

Als je al een beetje vertrouwd bent met de werking van Bitcoin, dan is de volgende vraag natuurlijk: wat kan je ermee doen? Uiteindelijk gaat het nog altijd om een betaalmiddel, dus je wilt er ook wel degelijk dingen mee kunnen kopen! Wil je sportartikelen kopen met Bitcoin, dan houd je echter best met een aantal zaken rekening. Hieronder een overzicht:

1. Waar wil je sportartikelen kopen?

Eerst en vooral is de locatie van je aankoop erg belangrijk. Afhankelijk van de stad waar je winkelt, zal de kans dat je met Bitcoin kan betalen immers groter of kleiner zijn. Steden als Gent en Ieper zijn bijvoorbeeld erg vooruitstrevend op dat vlak, aangezien je er heel wat winkels kunt vinden die betalingen met Bitcoin toestaan. Je gaat dan ook beter in de grotere steden op zoek naar nieuw fitnessapparatuur!

Kun je sportartikelen met Bitcoin kope
© Pixabay.com

2. Hoe gemakkelijk wil je betalen?

Bitcoin betalingen zijn op zich wel veilig en gemakkelijk, maar verschillen op bepaalde vlakken wel van gewone betalingen. Hoewel het afrekenen van je sportartikelen zelf snel gaat en eigenlijk niet veel inhoudt, is het wel belangrijk om te beseffen dat er geen sprake is van een ticket en dus in de meeste gevallen ook geen garantie. En dat kan wel belangrijk zijn als het gaat om een sportartikel dat veel kost.

3. Online betalen met Bitcoin

Ten slotte is het belangrijk dat je weet wat online betalen met Bitcoin precies inhoudt. Er zijn wel degelijk al heel wat meer winkels die online betalingen met Bitcoin toelaten, maar dan moet je wel op onderzoek gaan naar welke zaken dat doen. Online betalen met Bitcoin is natuurlijk een stuk gemakkelijker – maar houd wel rekening met de extra kosten die erbij komen kijken!

Sportartikelen met Bitcoin kopen is dus wel degelijk mogelijk, zolang je weet waar en hoe je het moet doen. BTC is zeker en vast een wijdverspreide, efficiënte manier van betalen – ook als je nieuw fitnessmateriaal wilt aankopen. Het grootste voordeel van sportartikelen kopen met BTC is dat het snel gaat en dat de transactie van de betaling heel veilig gebeurt. Wil je thuis je eigen fitness inrichten, dan kan je dat dus zeker ook als je Bitcoin in een wallet hebt staan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *