De 3 beste buiktrainers van 2021

Wil jij helemaal in shape komen met een buikspiertrainer? Met dit handige apparaat kun je gemakkelijk geïsoleerd de buikspieren trainen. Op deze manier kun je niet alleen je buikspieren versterken, maar je hele core. Buikspiertrainers zijn er in allerlei vormen en maten. Over het algemeen kunnen de apparaten door zowel beginnende als gevorderde sporters gebruikt worden. Het valt aan te raden om niet te zwaar te beginnen, want dit kan demotiverend werken als je nog geen ervaring hebt met het trainen van je buikspieren. Ook kun je een training niet effectief uitvoeren als deze te zwaar is.

Let er bij het aanschaffen van een buiktrainer ook op welke spieren je hiermee traint. Zo zijn sommige apparaten er zowel voor de rechte buikspier, terwijl je met andere ook de schuine buikspieren en de dwarse buikspier kunt trainen. Daarbij bieden enkele buiktrainers ondersteuning van de nek. Dit maakt het trainen niet alleen gemakkelijker, maar ook ergonomischer. Ben jij benieuwd welke buiktrainers je het beste kunt kopen? Wij hebben onze 3 favorieten voor je op een rij gezet.

Tunturi Dubbele Trainingswiel

Een trainingswiel is een goedkope en effectieve manier om je buikspieren te trainen. Met het Tunturi dubbele trainingswiel bouw je niet alleen spierkracht op, maar verbeter je ook je balans. Tijdens de work-out rol je het wiel naar voren, waarbij je jouw buikspieren aanspant. Hierbij moet je ook je evenwicht bewaren om zo de rollende beweging op de juiste manier uit te voeren. Dit zorgt ervoor dat je ook andere spieren in het bovenlichaam traint, zoals je schuine buikspieren en je rugspieren.

Het dubbele wiel zorgt voor meer stabiliteit waardoor je de techniek snel onder de knie hebt. Daarnaast is het trainingswiel voorzien van foam anti-slip handgrepen voor comfort en een ergonomische grip. Je krijgt een kniematje meegeleverd zodat je tijdens het trainen je knieën niet bezeert.

De 3 beste buiktrainer
© Pixabay.com

AWEMOZ Elastische Buikspiertrainer

Met de AWEMOZ elastische buikspiertrainer kun je alle kanten op. Deze buikspiertrainer is voorzien van een elektrisch trekkoord, waarmee je het risico op blessures vermindert. Dit apparaat zorgt er niet alleen voor dat je eenvoudig de buikspieren kunt trainen, maar versterkt ook de mobiliteit en de gewrichtsflexibiliteit. Met de weerstandsband train je meer dan alleen de buikspieren. Er zijn ook oefeningen te doen voor je armen, benen, borst, heupen, billen en dijen.

Bruce Lee Signature Abtrainer

Krijg jij normaal gesproken snel last van je nek als je sit-ups doet? Met de Bruce Lee Signature Abtrainer spaar je jouw nek en rug doordat het apparaat je hele lichaam ondersteunt. Je traint alle spiergroepen in je buik tijdens een work-out, waardoor je al snel merkt dat je buik strakker wordt. Dit apparaat kun je iedere dag een kwartiertje gebruiken voor een optimaal resultaat. Door het extra hoofdkussentje word je nek niet alleen ondersteunt, maar geniet jij van extra comfort waardoor je de oefeningen langer volhoudt. Deze buikspiertrainer is in een handomdraai uit elkaar te halen en gemakkelijk op te bergen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *