Deze stappentellers scoren het best

Iedereen kent de stappenteller wel. Het is een bekende term in onze huidige maatschappij. De stappenteller is immers de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Er wordt gezegd dat een dagelijks aantal stappen van 10.000 kan zorgen voor een betere gezondheid. De stappenteller is dus ideaal om uw gezondheid in de gaten te houden.
De stappenteller, of ook wel pedometer genoemd, meet de beweging van uw lichaam wanneer uw loopt en probeert hier het aantal stappen uit te herleiden. Er zijn vele varianten van de stappenteller op de markt, maar welke komen nu het beste uit de test? Hier een top vijf van de beste stappentellers:

Deze stappentellers scoren het best
© Pixabay.com

1. Fitbit Zip

Deze kwam als beste uit de test. Het is niet alleen een stappenteller, maar heeft veel meer mooie functies. Naast het tellen van uw stappen kan de Fitbit Zip bijvoorbeeld ook het aantal verbranden calorieën bijhouden of uw slaap monitoren.
Deze stappenteller kwam bovendien ook als goedkoopste uit de test. Voor circa €50 kunt u de Fitbit Zip al aanschaffen. Met de Fitbit Zip kunt u de opgeslagen statistieken synchroniseren met uw computer of smartphone. Naast het bijhouden van al uw gegevens, motiveert hij u ook nog om doelen te maken en anderen uit de dagen.

2. Apple watch

Ook de Apple watch heeft net als de Fitbit meerdere functies. Het is een stappenteller, calorieën- en hartslagmeter in één. Uit de test bleek dat de stappenteller zeer accuraat is. De Apple watch zal u dus aan het eind van de dag precies kunnen vertellen hoeveel stappen u heeft gezet. Bovendien zijn nagenoeg alle Apple watch modellen waterdicht waardoor u ook tijdens een flinke regenbui gewoon een wandeling kan maken. Een nadeel is dat de Apple watch wel een van de duurste varianten is. U schaft het horloge aan voor een prijs vanaf €369. Maar dit is niet voor niets en zeker wanneer u een fan bent van Apple, is de Apple watch zeker de moeite waard.

3. Misfit Shine

De Misfit Shine heeft ongeveer dezelfde eigenschappen als de Fitbit Zip. Naast de stappenteller kan dit apparaatje bijvoorbeeld ook uw gelopen afstand meten en de slaap monitoren. De Misfit Shine wordt als ‘prima’ bestempeld. Een voordeel is dat je de Misfit Shine op elk gewenst deel van het lichaam kunt bevestigen door de aanwezigheid van de gespbevestiging. Hij is ook waterdicht en u kunt hem aanschaffen voor circa €100.

Deze stappentellers scoren best
© Pixabay.com

4. Withings Pulse

De Withings Pulse is van deze vijf stappentellers de enige uit Europese markt. Net als de andere varianten heeft ook de Withings Pulse meerdere functies. De functie om de hartslag te meten is bij dit onderzoek niet getest, maar lijkt op het eerste gezicht niet heel betrouwbaar. Toch is het een prima stappenteller en bovendien kunt u de Withings Pulse verkrijgen in de vorm van een mooi stijlvol horloge voor €87,99.

5. Jawbone Up

Tot slot de laatste stappenteller, de Jawbone Up. Deze stappenteller heeft ook meerdere functie en is een prima variant met een leuke bijhorende app. Deze kwam als minste uit de test, maar is zeker geen slechte aanschaf. De Jawbone Up heeft een stuur en robuust uiterlijk, maar is wel relatief prijzig. U schaft er een aan voor circa €160.

Naast een stappenteller is ook een fitnesshorloge een handig apparaat wanneer u gericht uw sportprestaties in de gaten wilt houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *