De 5 beste sporten voor jonge kinderen

Jonge kinderen hebben veel energie, zijn heel leergierig en worden graag bezig gehouden. Vanaf 4 jaar vinden ze de peutergym vaak niet meer zo interessant. Ze kunnen er niet meer alle energie in kwijt en vinden het saai. Dat is een goed moment om een andere sport te gaan zoeken voor je kind. Probeer zelf al een soort voorselectie te maken voor je kind waaruit je kind kan kiezen. Denk bijvoorbeeld na of je kind graag in het water speelt of dat hij liever met een bal bezig is. Het allerbelangrijkste voor het kiezen van de juist sport is: plezier!

De 5 beste sporten voor jonge kinderen
© Pixabay.com

Goede sporten voor je kind zijn:

Teamsporten

Er zijn heel veel verschillende teamsporten en bijna elke vereniging heeft een speciaal programma voor de allerkleinsten. Zo kun je denken aan voetbal, handbal of waterpolo. Bij een teamsport leert je kind vriendjes maken buiten school, maar ook samenwerken en rekening houden met anderen.

Dansen

Veel kinderen houden van gek doen op muziek. Dansen is voor hen een feestje. De perfecte manier dus om je kind op deze manier te laten sporten. Dansen is een hele goede uitlaatklep en er zijn veel verschillende opties, van kleuterdans tot hiphop, streetdance, ballet en ga zo maar door. Tijdens het dansen leren kinderen onbewust om met hun emoties om te gaan en deze te tonen. En natuurlijk krijgen ze een perfect gevoel voor ritme.

Zwemmen

Is je kind een echte waterrat? Dan is zwemmen is een hele goede optie. Naast het feit dat het fijn is dat je kind zichzelf kan redden in het water is het ook een sport die niet al te belastend is en leuk blijft als je kind ouder is. Als je kind ouder is kan hij/ zij bijvoorbeeld kiezen voor wedstrijdzwemmen, schoonspringen of waterpolo. Er zijn veel verschillende sporten waarbij zwemmen de basis vormt.

De 5 beste sporten voor kinderen
© Pixabay.com

Vechtsporten

Houdt je kind van ravotten? Er zijn verschillende vechtsporten die hier goed op in kunnen spelen. De lessen worden aangepast op wat de kinderen begrijpen, zodat het op elk moment veilig is. Vechtsporten als judo en karate geven je kind vertrouwen en zorgen voor discipline door de vele verschillende regeltjes. Daarnaast leert je kind verschillende zelfverdedigingstechnieken die altijd van pas kunnen komen.

Atletiek

Atletiek is heel divers en wanneer kinderen buiten zijn spelen ze onbewust al een aantal disciplines. Ze springen ver of hoog, ze rennen in het rond en spelen wie het verste kan gooien. Dit kan de kloof naar het sporten kleiner maken, omdat je kind het associeert met buiten spelen. Bij atletiek leert je kind zijn/ haar lichaam te beheersen en je kind bouwt een goede conditie op. Atletiek is heel afwisselend waardoor je kind zich niet snel zal vervelen en er wordt altijd in een groep getraind waardoor je kind ook leert omgaan en delen met andere kinderen.

Bovenstaande sporten zijn bij uitstek goede sporten voor je kind. Vraag je kind wat hij leuk vindt om te doen en stel een aantal sporten voor. Het is belangrijk dat je kind plezier heeft in het sporten. Op deze manier heeft je kind ook het meeste baat bij zijn wekelijkse uurtje sporten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *