Tips om je even lekker te ontspannen

Het is tegenwoordig erg lastig om nog tijd voor jezelf vrij te maken, je hebt doordeweeks gewoon je negen tot vijf baan, in het weekend moet je je huis schoonmaken en vrienden en familie bezoeken. Uiteindelijk blijft er weinig tijd over voor jezelf. Toch is het erg belangrijk dat je eens in de zoveel tijd een ontspannen moment voor jezelf kan maken, wanneer je altijd alleen maar door blijft gaan zal dit uiteindelijk kunnen leiden tot een burn-out. Hieronder bespreken we een aantal tips die jou kunnen helpen om even lekker te ontspannen.

© Pexels.com

Ontspannende omgeving

Het eerste wat belangrijk is om tot rust te kunnen komen is om een rustige omgeving te creëren. Zorg er voor dat de ruimte waar je je in bevindt opgeruimd is en dat je je comfortabel voelt. Zet het licht nog te fel of zelfs uit, steek een heerlijk geurkaasje aan of gebruik van die lekker geurende oliën met bij voorkeur een geur zoals lavendel. Het kan ook helpen om op de achtergrond rustgevende muziek te zetten. Doe even je ogen dicht en ontspan helemaal!

Warm bad, douche of spa

Van warm water kun je ook heerlijk tot rust komen. Dit kun je zelfs al doen binnenshuis, zet een lekkere warme douche aan en ga desnoods op de vloer van de badkamer zitten om even helemaal tot rust te komen. Idealiter heb je een bad waar je lekker in onderuit kan en een heerlijke geur aan het bad kan toevoegen. Ook buitenhuis kun je genieten van deze warmte, denk bijvoorbeeld aan een spa zoals bij David Lloyd Antwerpen.

Meditatie en ademhalingsoefeningen

Een effectieve manier om ook volledig tot rust te komen is om te gaan mediteren. Ga in een comfortabele zithouding zitten en concentreer je op je ademhaling. Je kunt eventueel ook een meditatievideo aanzetten die je helpt met het bereiken van deze rustige staat. 

© Pexels.com

Natuur

Als laatste heb je natuurlijk nog de natuur, ga hier lekker een stukje in wandelen of fietsen en geniet van de omgeving om je heen. Dit is een goede manier om ook even je hoofd helemaal leeg te maken.

In het drukke leven is het belangrijk om soms ook een momentje voor jezelf te nemen, zodat je niet over je eigen grens heen gaat. Creëer voor jezelf thuis bijvoorbeeld een ontspannende omgeving, neem een warm bad, douche of spa, ga eens mediteren of geniet van de natuur door er bijvoorbeeld door heen te wandelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *