Domein Puyenbroeck, als sporten je passie is

In het landelijke Oost-Vlaamse Wachtebeke is het zalig genieten van alles wat Recreatiedomein Puyenbroeck te bieden heeft. Je kunt er heerlijk ontspannen met het hele gezin want er is voor elke leeftijd wel iets te beleven. Een uitgelezen plek voor een daguitstap in eigen land waar je je zorgen even kunt achterlaten op de ruime parkings die het domein rijk is. Ga je liever in je eentje, of met vrienden, omdat sporten jouw passie is, dan is Puyenbroeck de uitgelezen plek met talrijke mogelijkheden en uitdagingen.

Domein Puyenbroeck, als sporten je passie is
© Pixabay.com

Ieder diertje z’n pleziertje
Welke sport je ook beoefent, er zijn maar weinig disciplines waarvoor je niet terecht kunt in dit prachtige domein. Van actief en avontuurlijk muurklimmen of het hoge touwenparcours trotseren tot rustig hengelen aan de oeverkant van één van de vijvers, je vindt gegarandeerd de opwinding die je zoekt. Ontdek je het domein liever op twee wielen, dan biedt Puyenbroeck jou de mogelijkheid om een mountainbike te huren aan een democratische prijs. Je kunt kiezen uit vier verschillende lussen, die gratis toegankelijk zijn, en elke lus vertrekt bij het sportcomplex.

Waterratten welkom
Vooral kinderen houden van water maar ook als volwassene is het heerlijk vertoeven in een zwembad. De temperatuur van het water schommelt tussen 27.5 en 30°C en hangt af van bad tot bad. Naast het binnen- en buitenbad van 50m, waar je baantjes kunt trekken tot zonsondergang, is het zwemparadijs dé plek bij uitstek voor gezinnen met kinderen. Ga je puur om te sporten dan kun je er ook terecht voor aquajoggen, aquafitness en sixty fit. Hier kun je, ondersteund door een oefenschema, op jouw eigen tempo de oefeningen afwerken zonder verdere begeleiding. Aquajoggen als krachttraining met een minimale belasting van de spieren werkt verkwikkend en geeft een echte boost aan je energiepeil.

Domein Puyenbroeck, als sporten je passie i
© Pixabay.com

Nadal achterna
Er is niets dat meer voldoening geeft, voor iemand die met hart en ziel van tennis houdt, dan een balletje te slaan op één van de kunstgras terreinen in open lucht. Elke slag op de bal verschaft je zowel genot als spanning en je voelt de adrenaline als het ware door je aders pompen. Ook padel, een sport met zowel tennis als squash invloeden, is één van de sporten die je kunt beoefenen op domein Puyenbroeck. Op de 2 terreinen voor dubbelspel en 1 voor wie liever single speelt, kun je echt helemaal los gaan en je spieren een complete work-out bezorgen.

Golf, niet enkel voor oude knakkers
De golfsport wordt al eeuwen gezien als een elitesport maar steeds meer jonge mensen vinden hun weg naar het golfterrein. De twee uitgestrekte terreinen, met drie en negen holes, zijn dan ook een druk bezochte plek in het domein. Heb je geen ervaring maar wel interesse, dan kun je aansluiten bij de golfclub tegen een zeer betaalbare prijs. Het Start to Golf concept, waar je kunt instappen op de Start to Golf dag of via het instappakket, kun je individueel volgen of in groep. Met dit lidmaatschap krijg je ook toegang tot de driving range, de putting green en de oefenholes voor slechts tien Euro.

Sporten op Domein Puyenbroeck, je bent er nog lang niet weg.

1 reactie op “Domein Puyenbroeck, als sporten je passie is

  1. Karin says:

    Je kunt er ook rustig wandelen of fietsen, de kinderboerderij bezoeken, in de grote speeltuin spelen, … Echt een aanrader!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *