Veelzijdig sportaanbod in Brasschaat

Brasschaat kent een rijk aanbod aan sportieve activiteiten. In de gemeente in de provincie Antwerpen kan men bijna 24 uur per dag terecht om aan beweging te doen. Voor jong en oud, valide of minder valide, klein of groot, er is voor iedereen voldoende gelegenheid om aan de conditie te werken en sociaal actief te zijn.

Veelzijdig sportaanbod in Brasschaat
© Pixabay.com

G-sporten
Zo zijn er om te beginnen de vele vormen van G-sporten: rolstoelhockey, rolstoelbasketbal, zelfs rolstoelrugby! Honk- en softbal zijn mogelijk als G-sport, maar ook een vechtsport als Jiu Jitsu: Magda de Sutter runt een school voor deze Japanse zelfverdedigingskunst, waar derhalve iedereen welkom is.

Populaire sporten
Natuurlijk zijn er in Brasschaat en in de wijde omtrek meer dan genoeg voetbalverenigingen. Het is naast wielrennen de populairste sport in Vlaanderen. De clubs hebben vaak prachtige namen. Van Royal Antwerp FC en Atletico Antwerpen in de stad, tot Koninklijke Sportvereniging Vlug Vooruit, Sporting Burcht FC en Olijke Prutsers Vooruit, voor elke liefhebber of fanatiekeling valt er een balletje te trappen. Ook voor het zaalvoetbal kun je kiezen uit diverse clubs, waar het ook na de wedstrijd altijd gezellig is. Het spreekt voor zich dat ook bijna alle andere sporten vertegenwoordigd zijn in deze contreien. Hockey, badminton, basketbal, tennis, allemaal is het zowel binnen als buiten mogelijk.

Vechtsport, gymnastiek, dans en yoga
Er zijn de nodige plekken voor meer subtiele sporten, waarbij behendigheid, beheersing en coördinatie belangrijk zijn. Gymnastiek in allerlei vormen bijvoorbeeld, is een onmisbare manier van beweging. Zo is er seniorengym (met de fantastische naam Het Lenige Pintje!), gymnastiek voor mensen met rug-, nek- en RSI-klachten en natuurlijk een ‘normale’ gym. Ook yoga, al jaren niet meer weg te denken als ultieme combinatie van beweging en wellness, is hier ruim vertegenwoordigd. Net als allerhande vechtsporten zoals jiu jitsu, judo, taekwondo et cetera. Dansen kan overal en altijd – dat is een prima workout! – maar in teamverband is het ook heel goed mogelijk bij Anita Bosmans Ballroomdance of de Dance Fitness Studio.

Veelzijdig sportaanbod in Brasschaa
© Pixabay.com

Sprietjes, Spetters, Spurters en Sprinkels
Voor de jongste jeugd is er in elke leeftijdsklasse de Sportspeelschool, waar de kinderen spelenderwijs leren te bewegen. De leeftijdscategorieën zijn de Sprietjes (2-3 jaar oud), de Spetters (vanaf 4 jaar), de Spurters (6,5 tot 8 jaar) en de Sprinkels (5-9 jaar). De Sportspeelschool richt zich op de mobiele ontwikkeling van kinderen en leert ze op een vrolijke manier de mogelijkheden en onmogelijkheden van hun lichaampjes. Op woensdag en zaterdag worden hier onder leiding van een orthopedagoge en gediplomeerde sportleerkrachten de eerste sportieve stapjes gezet. Bij mooi weer verhuizen de activiteiten zich naar het bos. Er is ook een G-sportspeelschool.

Anders bewegen: Lü en het hoogteparcours
Via een interactieve sportspeelmuur speel je een ruimtelijk bewegingsspel: Lü. Deze digitale muur reageert direct op de interactie tussen de deelnemers, en hun gedrag. Rennen, spelen, bewegen en samenwerken tegelijk. Deze vorm van lerend spelen, of spelend leren, heeft de toekomst. Vanaf het vijfde leerjaar mogen kinderen zich ook wagen aan het hoogteparcours, waar ze beginnen op een hoogte van 5 meter en al klimmend en klauterend nog hoger komen. Uiteraard geschiedt dit ook onder deskundige leiding. Dit is veilig, leuk en gezond vermaak voor opgroeiende kinderen. Al met al mag Brasschaat zich een zeer sportieve gemeente noemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *