Sporten in Blankenberge

In de geliefde badplaats Blankenberge, gelegen aan de Belgische kust, kunt u van alles beleven. Na een zomerse dag op het strand kunt u heerlijk afkoelen met een drankje op de boulevard. Niet iedereen is echter te vangen voor een dagje strand, maar ook de sportievelingen kunnen hier hun hart ophalen. Allerlei sportactiviteiten zijn hier te vinden. Blankenberge biedt een groot aanbod aan sportcentra waar u zich kunt wagen aan diverse sporten.

Sporten in Blankenberge
© Pixabay.com

Sport Vlaanderen Blankenberge

Dit sportcentrum is gelegen aan de rand van Blankenberge. U hoeft het strand zeker niet te missen, want de zee bevindt zich op wandelafstand van het sportcentrum. Sport Vlaanderen Blankenberge biedt u de mogelijkheid om lekker te sporten in de zilte zeelucht. Dit is niet alleen prettig voor de geest, maar heeft ook een heilzame werking op het lichaam.
Het sportcentrum biedt ook logiesmogelijkheden voor zowel scholen en sportverenigingen als gezellige en sportieve vriendengroepen.
Bovendien zijn alle faciliteiten bij Sport Vlaanderen Blankenberge geschikt voor mensen met een handicap. Iedereen moet immers kunnen genieten van sport!

Wellness- en saunacomplex

Bij Sport Vlaanderen Blankenberge bevindt zich het enige wellness- en saunacomplex in de stad. Het complex bevat zowel een zwembad- als een saunagedeelte. In het zwembadgedeelte kunt u terecht voor een watermassage of uiteraard om een aantal baantjes te trekken. Zwemmen is immers erg goed voor de gezondheid.
Het saunagedeelte bevat vele voorzieningen. Een Turks stoombad, een voetenbad, jacuzzi, een Finse binnen- en buitensauna, droogsauna, een lichttherapie- en biosauna en een infraroodcabine kunt u hier allemaal vinden.

Sporten

Sport Vlaanderen Blankenberge biedt u de mogelijkheid om vele verschillende sporten te ontdekken. Denk aan atletiek, basketbal, boogschieten, dans, gymnastiek, omnisport, vechtsport, voetbal en zaalvoetbal.

Atletiek
Bij Atletiekclub Blankenberge kunt u alle verschillende facetten van de atletiek ontdekken. Trainingen worden gegeven door gediplomeerde trainers die zowel jongeren als volwassenen graag kennis laten maken met bijvoorbeeld hordelopen, verspringen, hoogspringen en sprinten.

Basketbal
Een oorspronkelijke Amerikaanse mannensport, maar tegenwoordig erg populair onder velen. Basketbal Blankenberge biedt dan ook de mogelijkheid om deze leuke sport te beoefenen. Het is een teamsport en dus heel leuk om met vrienden of familie te spelen.

Boogschieten
Nog een vrij onbekende sport is het boogschieten. Toch is het zeker de moeite waard om het een keer te proberen. Vroeger gebruikte we pijl en boog om te jagen, maar hedendaags is het een leuke concentratiesport.

Sporten in Blankenberg
© Pixabay.com

Dans
Dans is enorm groot begrip, er bestaan immers vele verschillende dansstijlen. U uitleven in de verschillende dansstijlen doet u gewoon in Blankenberge!

Gymnastiek
Verschillende clubs in Blankenberge maken het mogelijk gymnastiek te beoefenen. Vooral onder jongeren is het een geliefde sport. Onder begeleiding van gediplomeerde trainers kunnen kinderen kennis maken met deze sport.

Omnisport
Bij omnisport worden verschillende worshops of trainingen aangeboden. Zo kunt u lekker sporten op een afwisselende en verrassende manier.

Vechtsport
Ook vechtsporten worden steeds populairder. Een stoere sport voor de echte durfal. Leuk om individueel, met z’n tweetjes of in groepsverband te beoefenen.

Voetbal en zaalvoetbal
In Blankenberge zijn er een tal aan clubs waar u voetbal en zaalvoetbal kunt beoefenen. Zeker als uw een beetje balgevoel heeft en graag in teamverband sport, is dit een ideale sport voor u.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *