Skiën voor beginners: 5 tips voor jouw eerste sneeuwreis

De winter kwam, je kocht het ticket voor je familie, boekte het hotel en besloot een seizoen in de sneeuw tegemoet te gaan. Het probleem is dat niemand weet hoe je moet skiën en dat je niet eens weet waar je moet beginnen met het organiseren van deze reis. In het artikel van vandaag geven we 5 waardevolle tips voor jou om van jouw eerste sneeuwreis te genieten. Dus als je op zoek bent naar ski-tips voor beginners, dan is deze post iets voor jou!

Skiën voor beginners 5 tips voor jouw eerste sneeuwreis
© Pixabay.com

1. Kleding: goed beschermd zijn tegen de kou is essentieel
Het is erg belangrijk om in de juiste kleding te zitten om geen last te hebben van de temperatuur tijdens het skiën. Het is aan te raden om te wedden op de 3 lagen: binnenste, middelste en buitenste.

De binnenste laag is essentieel om je warm en droog te houden. Het moet licht zijn en transpiratie absorberen, omdat het aan het lichaam blijft plakken, en de warmte die door het lichaam wordt opgewekt vasthouden. Het ideaal is om te investeren in een T-shirt en een thermische broek.

De middelste laag voorkomt dat de wind je bereikt. Dit is iets zwaarder, maar uitstekend voor het vasthouden van lichaamswarmte.

De laatste laag is de waterdichte jas, onmisbaar om te dragen in de sneeuw. De jas moet geschikt zijn voor het skiën – ze zijn meestal langer, hebben meerdere zakken, blokkeren de wind en laten transpiratievocht verdampen.

2. Skimateriaal
De skischoenen moeten stevig zijn en aan de haken passen. De tenen moeten het puntje van de laars raken, maar ze mogen de bloedsomloop niet in gevaar brengen!

De bevestigingspunten – waar jouw laarzen aan de ski’s worden bevestigd – zijn van fundamenteel belang, vooral om de veiligheid van jouw gewrichten te garanderen: wanneer de ski’s onder onvoldoende druk staan, moeten de bevestigingspunten voor jouw knieën en enkels opengaan. Hiervoor is het essentieel dat ze worden aangepast aan hun gewicht.

Skiën voor beginners 5 tips voor jouw eerste sneeuwrei
© Pixabay.com

3. Klas: onmisbaar voor beginners
Neem een paar lessen voordat je in je eentje op pad gaat.

De eerste lessen zijn basislessen en je leert hoe je de ski’s op de voet moet zetten, uit moet doen, waar de stokken voor zijn, hoe je moet remmen en vooral hoe je de bochten moet maken.

Naarmate je beter wordt in het skiën, leer je ook hoe je de bocht in parallel kunt maken, wat meer geschikt is voor niveauskiërs die wat meer gevorderd zijn. Maar zelfs als jou al meerdere skireizen heeft gemaakt, is het aan te raden om een aantal lessen te volgen om de loipe te leren kennen.

4. Bestudeer de kaart van het station
Beginners zijn psychologisch niet bereid om rode en zwarte kleuren onder ogen te zien.

Beginners zijn altijd dicht bij de basis, waar de aanwijzingen een beetje schuin en makkelijker zijn. Als je jezelf al in balans kunt brengen en snelheid begint te krijgen, let dan goed op de kleur van de sporen, het is zelfs de moeite waard om de plattegrond van het station te bestuderen.

De rode en zwarte sporen zijn erg ingebakken en kunnen ernstige ongelukken veroorzaken. Beklim nooit de hoge paden als je niet weet hoe je de berg af moet! Het is irrationeel en zeer gevaarlijk om naar beneden te durven gaan zonder de veiligheid te hebben dat je de sport onder de knie hebt.

Dus, bestudeer de sporen en wees voorzichtig om geen fouten te maken, als je een beginner bent!

5. Reisverzekering
Wees voorzichtig met het afsluiten van een verzekering voor dit soort reizen. Veel van de op de markt verkochte producten hebben geen betrekking op activiteiten zoals skiën en snowboarden. Het is belangrijk om alle punten in het contract te lezen om jouw twijfels weg te nemen voordat jou het contract sluit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *