Willebroek is een must voor elke waterrat

Op een boogscheut van Mechelen vinden we de groene gemeente Willebroek. Gelegen tussen de vaart en Rupel is het de trekpleister voor elke watersporter. In het volgende artikel maken we de borst nat en duiken we in het ruime gamma aan waterpret dat Willebroek te bieden heeft. Misschien niet even poëtisch als Wannes Van De Velde het heeft bezongen in zijn lied, maar minstens met evenveel liefde voor deze stad.

Willebroek is een must voor elke waterrat
© Pixabay.com

Hazewinkel en De Bocht

Wanneer je aan een willekeurige Willebroekenaar vraag wat zijn favoriete plek is binnen de gemeentegrenzen dan krijg je gegarandeerd “watersportbaan Hazewinkel” en “watervlak De Bocht” te horen. Dit grootse domein is geopend in 1975 en mag zichzelf zonder blikken of blozen het Mekka van de Vlaamse watersport noemen.

Hazewinkel staat nationaal en internationaal zeer hoog aangeschreven binnen de competitieve kajak- en roeisport. Het is de ideale locatie voor internationale wedstrijden en als oefenterrein ter voorbereiding op die kampioenschappen.

Gelukkig kunnen ook minder doorwinterde sporters er hun hart ophalen. Kort na de opening van deze plas ontstonden er verschillende watersportclubs rondom de vijver met elk hun specialiteit. Deze clubs geven lessen, trainingen, kampen en organiseren nu en dan ook opendeurdagen.

Zeil je voor het eerst?

Voor beginnende zeilers, kajakkers, roeiers of windsurfers bieden we in samenwerking met de verschillende surfclubs initiatielessen voor jong en oud. Het is het instapmoment bij uitstek om kennis te maken met de basistechnieken van de door jouw gekozen watersport.

De watersportdag

Jaarlijks organiseren de watersportclubs, Sport Vlaanderen, Decathlon, Aquafin en een aantal lokale verenigingen een heuse watersportdag. Maak tijdens deze dag geheel gratis kennis met de diverse watersporten en randactiviteiten.

Willebroek is een must voor elke waterra
© Pixabay.com

Waterskiën, Suppen, optimist zeilen en zelfs vlottenbouw zijn maar enkele van de vele activiteiten die in vorige edities aan bod zijn gekomen. Bekijk dus zeker de website (www.watersportdag.be) om hier op de hoogte te blijven van toekomstige watersportdagen.

Dat watersporten voor iedereen is hebben we op de watersportdag goed begrepen. Voor iedereen is er wel iets te vinden waar je lekker je tanden in kan zetten.

Een thuishaven voor atleten en triatleten

Buiten het reilen en zeilen worden er ook wekelijkse openwaterzwemsessies gehouden voor atleten en triatleten. Van zodra het water een temperatuur van 17 graden bereikt kan je er elke week op een afstand van 1000 meter zwemmen in open lucht. Let wel dat je voor deze sessies dient aangesloten te zijn bij een club of dient te beschikken over een licentie.

Heimwee naar het vasteland?

Als je na al die waterpret je landbenen wil terugkrijgen dan kan je rondom de vijvers zeker je gading vinden. De omgeving vormt immers de perfecte achtergrond om te lopen, wandelen of te fietsen. Ben je meer avontuurlijk aangelegd dan kan je gaan mountainbiken rondom het meer via de groene of groen-rode lussen.

Ook voor lange wandelingen kan je in Willebroek je gading vinden. Probeer zeker de natuurschoon van Blaasveldbroek of Biezenweide in je route te verwerken en geniet van een rustig moment.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *