Een droom van een zwembad

We weten allemaal hoe moeilijk het is om onze sportschoenen aan te trekken en ons lichaam die broodnodige beweging te geven. Ook is het voor velen onder ons dikwijls niet mogelijk buitenshuis te gaan sporten omdat de kinderen nog te klein zijn om alleen thuis te blijven. Dé oplossing hier is met de hele familie naar het zwembad gaan! Zwembad Aquadroom, gelegen in Maaseik, is een prachtig zwemparadijs waar het hele gezin zich perfect kan vermaken!

Een droom van een zwembad
© Pixabay.com

Oorsprong
Al sinds 21 november 2010, kan je bij Aquadroom terecht voor eindeloos zwemplezier voor alle leeftijden. Het zwemparadijs beschikte toen al over verschillende peuterplonsbaden, een ontspanningsbad en een wedstrijdbad, kortom voor ieder wat wils! Door de jaren heen, heeft Aquadroom ook een openluchtzwembad geopend opdat de bezoekers ook in de frisse buitenlucht kunnen genieten van deze fantastische familiesport.

Publiek
Zwembad Aquadroom is geschikt voor eender wie. Zo heeft het zwemcomplex speciale voorzieningen voor gezinnen met baby´s en kleine kinderen: meerdere kleedkamers zijn uitgerust met opklapbare verzorgingstafels voor baby’s en zwembandjes worden gratis ter beschikking gesteld aan de allerkleinsten. Baby’s en peuters kunnen zich de hele dag door vermaken in de lekker warme peuterplonsbadjes die voorzien zijn van allerlei speelelementen en kinderglijbaantjes.

Voor de iets grotere kinderen, heeft Aquadroom twee fantastische wildwaterbanen. Voor wie durft, is er de black-hole glijbaan met een lengete van 95 meter en speciale lichteffecten in het donker. Voor wie op zoek is naar dolle pret voor het hele gezin, is er de bandenglijbaan met 125 meter aan lange bochten en versnellingen voor de hele familie!

De sportievelingen onder ons kunnen terecht in het wedstrijdbad om hier op een verfrissende manier, aan de conditie te werken.

Voor diegenen op zoek naar meer ontspanning, is er het ontspanningsbad. Dit bad zorgt voor volledige onspanning dankzij zijn massageligbanken, stroomversnellingen, nekdouches, … et cetera. Ook kan je tot rust komen in de vele comfortabele ligstoelen, aanwezig in het zwemcomplex.

Een droom van een zwemba
© Pixabay.com

Groepsactiviteiten
Schoolzwemmen is ook mogelijk in Aquadroom Maaseik. Alle scholen uit de omgeving zijn welkom hier voor zwemlessen.

Heb je een kinderfeestje? Ook dan kan je terecht bij Aquadroom. Kinderfeestjes zijn mogelijk vanaf 6 kindjes en worden volledig door het zwemcomplex zelf georganiseerd. Snoepzakjes, frietjes met frikandel, drankjes e.d. worden allemaal door het zwembad zelf voorzien.

Zwemlessen
Ook zwemlessen voor jouw kind zijn mogelijk in Aquadroom. De kinderen worden verdeeld in vier verschillende zwemgroepen, afhankelijk van hun leeftijd en zwemervaring. Er wordt altijd gestart met de lessen “watergewenning”. In deze lessen krijgt je kind de kans om op een speelse manier aan het water te wennen, aan zijn eigen tempo. Na deze lessen gaat je kind door naar het instructiebad om te “leren overleven” in het zwembad. Door middel van kindvriendelijke oefeningen wordt je kind aangeleerd hoe te bewegen in het water. Wanneer je kind dit onder de knie heeft, is de volgende stap het “doelgroepenbad”. Tijdens deze lessen wordt er verder ingegaan op de bewegingstechnieken. Daarna, in zwemgroep vier, legt Aquadroom de focus op “veilig leren zwemmen”.

Zoals je ziet, heeft zwemparadijs Aquadroom voor ieder wat wils! Dankzij zijn uitstekende geografische ligging, is het zwembad makkelijk bereikbaar voor zowel de Belgische als de Nederlandse limburgers. Ook Duitsers die in het grensgebied wonen, moeten niet ver rijden om Aquadroom te bezoeken. Veel zwemplezier in zwemparadijs Aquadroom!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *