Schaatsen? Daarvoor moet je in Hasselt zijn!

Is schaatsen jouw favoriete wintersport? Dan moet je in Hasselt zijn. Je kan in geen enkele andere stad kan je zoveel schaatsplezier beleven. Benieuwd naar de mogelijkheden? We vertellen je wat deze leuke schaats-stad je te bieden heeft!

Schaatsen Daarvoor moet je in Hasselt zijn
© Pixabay.com

Schaatsen als een pro

Hasselt heeft een schaatspiste met Olympische afmetingen, hierdoor is het dé ideale plek om je sierlijke schaatskunstjes naar boven te halen. Ook als je meer valt dan schaatst kan je hier terecht, want je hoeft helemaal geen professional te zijn om op deze schaatspisten te mogen schaatsen. Als je nog maar net begonnen bent met schaatsen en je graag jezelf wilt verbeteren dan is dit waar je moet zijn! De schaatspiste is natuurlijk ook gewoon erg leuk wanneer je wat quality time met je familie en/of vrienden wilt spenderen!

Ontbijtschaatsen

De stad Hasselt heeft niet alleen een erg ‘coole’ schaatspiste, maar organiseert ook tal van leuke schaatsactiviteiten. Zo zijn er tijdens het ijsschaatsseizoen, van september tot mei, elke zondagochtend schaatssessies waaraan je kan meedoen. Deze schaatssessies zijn gecombineerd met een heerlijk ontbijt. Er is geen betere manier om je dag te starten! Als je gaat ontbijtschaatsen dan ziet je ochtend er als volgt uit: vanaf 9 uur mag je genieten van een heerlijk ontbijt. Vervolgens, vanaf 10 tot 12 uur, mag je dan naar hartenlust schaatsen. Als dit je leuk lijkt, moet je je wel op voorhand inschrijven, ten laatste de vrijdag voordien voor 12 uur s ‘middags.

Discoschaatsen

Als je gek bent op schaatsen, dan is het leuk om van schaatsen eens een totaal andere ervaring te maken. In Hasselt kan je discoschaatsen. Als je dit nog nooit gedaan hebt, dan is dit écht een aanrader. Discoschaatsen kan je ook tijdens het schaatsseizoen, elke vrijdagavond tussen 19 en 21 uur. Een avondje discoschaatsen is een avond om nooit meer te vergeten; gezellig schaatsen terwijl je geniet van een lichtshow, hedendaagse muziek en een videowall. Trek die schaats-dansschoenen maar alvast aan!

Schaatsen Daarvoor moet je in Hasselt zijn!
© Pixabay.com

Schaatsen op de Hasseltse kerstmarkt

De kerstmarkt van Hasselt, Winterland, is één van de populairste kerstmarkten van België. Als je Winterland ooit bezocht hebt, dan zal je ook meteen weten waarom. Deze kerstmarkt bruist gewoon van de gezelligheid én er is altijd voldoende te doen, waaronder ook schaatsen. Schaatsen op een kerstmarkt is iets unieks, want het laat je toe om te doen wat je graag doet, terwijl je geniet van een gezellige sfeer om je heen. Tussendoor kan je een pauze nemen en genieten van heerlijke versnaperingen. Er is geen betere manier om in de kerstsfeer te geraken!

Schaatslessen

Heb jij altijd al graag willen schaatsen, maar lukt het je niet zo goed? Je bent zeker niet alleen. Daarom hebben ze in Hasselt lessen voorzien om zowel kinderen als volwassenen te leren schaatsen. Op die manier kan je eindelijk die levenslange droom najagen om professionele figuurschaatser te worden. Of toch op zijn minst meer schaatsplezier beleven. Waar wacht je nog op? Trek die stoute schaatsen aan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *