Ontdek het veelzijdig sportaanbod in Genk

Ben je van plan om een daguitstap te maken of wil je liever een weekendje weg? Ga dan eens naar Genk, want deze mooie stad heeft je meer te bieden dan je denkt. De stad Genk is zeker voor sportievelingen een paradijs, want Genk heeft een groot aanbod van de leukste sportactiviteiten. Benieuwd naar wat je er allemaal kan beleven? We geven je een kijkje in het sportassortiment!

Ontdek het veelzijdig sportaanbod in Genk
© Pixabay.com

Mountainbiken in het bikepark van Genk

Nog niet zo heel lang geleden heeft Genk een nieuw bikepark geopend. Dit is een échte aanrader voor iedereen die houdt van mountainbiken en/of BMX-en, want het is een hele belevenis! Je hoeft niet perse gevorderd te zijn om te biken in het park, want er is een beginnersparcours. Daarnaast is er ook een geasfalteerde pumptrack en een highlevel-trainingspark. Hierdoor is het bikepark ideaal voor gevorderden die hun talenten nog meer willen aanscherpen. Tijdens de zomer worden er tal van mountainbike- en BMX-kampen georganiseerd voor elk niveau. Het perfecte moment om dit eens uit te proberen! Mountainbike je liever in bossen? Ook dan is Genk de place to be!

Avontuurlijk sporten: het Hoogtouwenparcours

Hou je van hindernissenparcours? Dan is het Hoogtouwenparcours in Genk écht een aanrader. Als je dit hindernissenparcours wilt bewandelen, zal je geen hoogtevrees moeten hebben, want het parcours bevindt zicht op 6 meter hoogte. Onderweg krijg je te maken met allerlei obstakels, zoals netten, balken, touwen, lussen, lianen, enzovoort. Dit is de ultieme ervaring om met een groep vrienden te delen! Pluspunt: dit parcours bevindt zich in het SportinGenk park. In dit park zijn er nog tal van andere sportieve activiteiten, zoals een buitenfitness, een skatepark, het Vlinderpad, en nog veel meer. Hier ben je dus een heel weekend zoet!

Ontdek het veelzijdig sportaanbod in Gen
© Pixabay.com

Joggen, maar dan net iets anders: aquajogging

Sporten moet niet altijd avontuurlijk en spannend te zijn. Soms wil je gewoon eens iets anders doen. Aquajoggen is hiervoor een uitstekende keuze. Aquajoggen is, zoals de naam al doet vermoeden, joggen in het water. Hoe dat kan? Een aquajogger draagt een aquagordel rond zijn middel. Zo krijgt hij een verticale houding zonder de bodem van het zwembad te raken. Hierdoor kan hij loopbewegingen uitvoeren in het water. Naast loopbewegingen worden er vaak ook andere bewegingen uitgevoerd. Deze leuke sportactiviteit moet je zeker eens gedaan hebben!

Sporten én genieten van de mooie natuur: Nordic Walking

Sport jij graag, maar verkies je rustige sporten? Dan is Nordic Walking iets voor jou! Deze sport is geschikt voor écht iedereen. Het is vooral de ideale sport als je het rustig aan moet doen omdat je aan het revalideren bent of als je last van gewrichtspijn of andere pijnen hebt of omdat je al wat ouder bent. Daarnaast kan het ook een leuke afwisseling zijn van andere sporten. Wat Nordic Walking zo geweldig maakt? Tijdens Nordic Walking kan je sporten én genieten van de omgeving. De natuur van Genk is écht de moeite waard om te zien en deze sport is de beste manier om al het moois dat Genk te bieden heeft te ontdekken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *