5 apps om jouw favoriete sport te beoefenen

Tegenwoordig is technologie niet langer synoniem met sereniteit, het betekent niet dat je urenlang voor een scherm moet zitten. Veel applicaties dienen precies het tegenovergestelde: om de gebruiker te helpen niet stil te staan en te beginnen met wat lichaamsbeweging. Sporten is immers goed voor je gezondheid en geeft je hormonen vrij die je een gevoel van plezier geven. Hieronder volgt een lijst met de meest populaire sporttoepassingen. Het is de moeite waard om te kijken!

5 apps om jouw favoriete sport te beoefenen
© Pixabay.com

1. RunKeeper
RunKeeper is een geweldige toepassing voor zowel mensen die al de gewoonte hebben om te rennen, als voor degenen die willen beginnen met deze activiteit. De app gebruikt de GPS van het apparaat om de races van de gebruiker automatisch te registreren, waarbij snelheid, tijd en afstand van het parcours worden gemeten.

Bovendien maakt de app verbinding met de muziekspeler van de telefoon, zodat de gebruiker een geluid kan horen tijdens het draaien. Maar wat interessanter is, is dat RunKeeper niet alleen een app is die de race van de gebruiker zelf volgt.

Het heeft een sociaal karakter, belangrijk om de gebruiker aan te moedigen door te gaan met de oefening. Je kunt wedstrijden delen op sociale netwerken en zien wat andere sporters over hun wedstrijden zeggen.

2. Strava
Strava is perfect voor wie zijn fietsroutes goed in de gaten wil houden. De applicatie registreert de afstand, de snelheid en de rijtijd met de fiets en kan zelfs vaste routes registreren als de gebruiker datzelfde pad vaker aflegt.

Het onderdeel Verkennen helpt fietsers bij het vinden van de dichtstbijzijnde routes die bedoeld zijn voor de activiteit, met vermelding van de grootte van de route en de lijst van gebruikers die de route al hebben genomen. De applicatie brengt ook uitdagingen met zich mee om te bereiken en rangschikt zich naar andere gebruikers in de regio, zodat ze de doelstellingen kunnen vergelijken en bespreken.

3. Daily Yoga
Een goede manier om de dag te beginnen is om minstens een paar minuten Yoga te beoefenen. De activiteit helpt spierpijn te verminderen, verbetert de ademhaling, de houding en andere verschillende aspecten van het lichaam.

In Daily Yoga kun je kiezen uit drie soorten trainingen: Casual, Moderate en Intense, die 10 tot 20 minuten aan activiteiten bieden. De Yoga Music sectie komt ook met een aantal gratis ontspannende liedjes om naar te luisteren tijdens het sporten, met de optie om meer melodieën te kopen in de premium versie.

5 apps om jouw favoriete sport beoefenen
© Pixabay.com

4. My Fitness Pal
Gratis toepassing, My Fitness Pal is een calorieënteller. Hiermee kunt jou jouw maaltijden registreren en een balans opmaken van de hoeveelheid verbruikte calorieën.

De applicatie caculeert de hoeveelheid calorieën die jou kunt consumeren in de dag en brengt ook een grafiek over de kwaliteit van jouw voedsel. Jou kunt jouw resultaten delen met vrienden die via facebook zijn toegevoegd.

5. Sworkit
Sworkit is een hulpmiddel dat advies geeft voor training en een doel aangeeft dat moet worden bereikt. Hiervoor heeft het een groot aantal gemeenschappelijke middelen in andere tools met elementen die alleen Sworkit heeft.

Er zijn oefeningen van korte duur, gedifferentieerd zodat je niet in een routine terechtkomt. Ze zijn krachttraining, cardiorespiratoire, yoga, stretching.

Een ander kenmerk dat het een van de meest complete tools op de markt maakt is dat de Sworkit alle stijlen omvat, want het heeft van standaard fysieke activiteit tot pilates.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *