Sporten in Gent is vree wijs

Het bloedmooie Gent met zijn Gravensteen, Kouter, winkelstraten en talrijke terrasjes staat hoog op het verlanglijstje van menig toerist. Dat Gent, als bruisend stad, ook een uitgebreid sportaanbod heeft zal je dan ook niet mogen verbazen. Het diverse aanbod aan sportinfrastructuur en mogelijkheden maakt dat er voor elk wat wils te beleven valt.

Sporten in Gent is vree wijs
© Pixabay.com

Trek je stoute schoenen aan en wandel erop los

Wanneer je de drukte van het centrum even achter je wil laten dan heeft Gent heel wat verborgen en minder onbekende parels om te ontdekken. Zo zijn er uitgestippelde wandelingen die je via de dienst toerisme kan raadplegen of je kan zelf op avontuur in de talrijke parken en natuurreservaten die Gent rijk is. Zo is er het natuurmonument Bourgoyen-Ossemeersen met diverse bewegwijzerde wandelingen, domein Blaarmeersen of het blote voetenpad dat zeker de kleinsten onder ons zal bekoren.

De sporthal, heel wat sportplezier onder één dak

De sporthal van Sport Vlaanderen is even veelzijdig als een Gentse waterzooi en is de thuishaven voor elke teamsporter. Breng zelf je raketten, ballen of pluimpjes mee en leef je naar hartenlust uit bij het badmintonnen, voetballen, basketballen, korfballen, handballen en tennissen.
Voor de individuele sporter hebben we de optie om aan acrogym, tumbling of artistieke gymnastiek te doen of je kan je helemaal laten gaan bij het powertrainen.
Reserveren voor één van deze activiteiten doe je eenvoudig online via het reservatieformulier.

Een zonnige dag in Gent?

Wanneer de zon schijnt in Gent lonken de terrasjes misschien maar als je op zoek bent naar een iets actievere oplossing dan zijn er talrijke mogelijkheden om ook die dorst te laven. Binnen en buiten het centrum zijn er immers heel wat looppistes, fit-o-meters en natuurlijk ook waterpret. Zo is er het openluchtzwembad Neptunus, Rozebroeken in Sint-Amandsberg of het zwemstrand in de Blaarmeersen. Wens je het iets rustiger aan te doen dan kan je ongetwijfeld je hart ophalen aan de petanquevelden, het minigolfterrein of op de rolschaatspiste.

Sporten in Gent is vree wij
© Pixabay.com

Wielerlegende voor één dag?

Sinds februari 2006 kunnen wielerliefhebbers in de voet- of bandsporen treden van hun favoriete wielerlegende Eddy Merckx. De overdekte wielerpiste biedt ruimte aan een 250 meter lange houten wielerpiste en een heus BMX parcours dat bestaat uit stroken, bochten, startheuvels en volautomatische starthekken.
Verder kan je op de ruimte op het middenplein je hart ophalen aan verschillende andere sporten zoals badminton, handbal, volleybal en korfbal. Als kers op de taart biedt het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx ook nog een powerzaal.

Meer op zoek naar avontuur?

Om de meer rebelse sporter in ons de vrije loop te geven bieden stad Gent en Sport Vlaanderen ook oplossingen aan. Zo is er het skatepark en BMX terrein in domein Blaarmeersen. Het skatepark is uitgerust met maar liefst 8 rampen en obstakels waaronder een half pipe, barier, rail en diverse manual pads. De gloednieuwe BMX-piste heeft talrijke obstakels, heuvels en zandputten die je met veel plezier onder de knie wil krijgen.
Nog meer dorst naar avontuur? Dan moet je zeker eens het hoogteparcours, de klimrots of het surfstrand met duikdok gaan opzoeken.

Kortom Gent heeft als bruisende stad heel wat in petto om elke sportkriebel onder bedwang te krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *