Handige en modieuze kledij voor bergwandelaars

Vandaag de dag wordt de mode voor bergwandelaars steeds stijlvoller, eleganter en mooier. Hierdoor vervaagt het stoffige imago steeds meer en wil je zeker gezien worden tijdens een bergwandeling. Staat er binnenkort een intensieve hike op de planning in Zuid-Amerika? Ga je een van de vulkanen trotseren in Indonesië? Of ga je vlakbij huis op vakantie en zoek je naar stijlvolle wandelkleding voor in Oostenrijk, Duitsland of Frankrijk? Waar je ook ter wereld gaat wandelen, met deze handige tips weet je zeker dat je altijd goed voorbereid aan iedere wandeling of hike start.

Handige en modieuze kledij voor bergwandelaars
© Pixabay.com

Wandelkleding met een drielagensysteem

Informeer je in een winkel of op het internet naar wandelkleding, dan zul je al snel het drielagensysteem te zien of te horen krijgen. Dit systeem is simpelweg een fijne combinatie van verschillende kledingstukken en materialen. Een goed drielagensysteem bestaat uit de onderlaag, die lichaamsvocht op zuigt en dat doorgeeft aan de tweede laag. Deze tussenlaag zorgt ervoor dat warmte vast wordt gehouden en transpiratievocht wordt vervolgens weer doorgegeven aan de derde laag. Deze derde laag, ook wel de buitenlaag genoemd, voert vocht naar de buitenlucht af (ademend vermogen). Ook worden wind en regen tegengehouden.

Kies voor een kwalitatief goede wandelbroek

Veel mensen onderschatten de meerwaarde van een kwalitatief goede wandelbroek. Door te kiezen voor een stof als nylon, polyester of polyamide, ben je verzekerd van een broek die snel zit. Het model droogt snel, is elastisch, zorgt voor veel wandelcomfort en is ook nog eens licht van gewicht.

Wat de beste wandelbroek is, is voor een groot deel afhankelijk van de regio waar je de bergen gaat verkennen. Tijdens een wandeling waar je veel moet klimmen, is een wandelbroek met veel elasticiteit aan te raden. Wordt er veel regen aangekondigd, ga dan voor een wandelbroek die waterafstotend is. Let er wel op dat je kiest voor een waterdichte wandelbroek. Wandelbroeken die waterbestendig zijn, laten bij zeer natte omstandigheden toch water door.

Handige en modieuze kledij voor bergwandelaar
© Pixabay.com

Zorg voor de nodige bescherming tegen felle zonnestralen

Wandelen in het zonnetje door de bergen, wie wil dat nou niet? Een ideal scenario natuurlijk, echter kan de zon ook een gevaarlijke factor zijn. Zonnestralen kunnen leiden tot hinderlijke inval tijdens je bergwandeling en UV-stralen kunnen leiden tot een verbrande huid. Om je gezicht maximaal te beschermen tegen felle zonnestralen, doet het je goed om een hoofddeksel in je backpack of koffer mee te nemen. Je voorkomt hiermee een verbrande hoofdhuid, hoofdpijn en pijnlijke ogen. Van caps tot aan hoedjes en van bandana’s tot aan een zonnepet, vandaag de dag zijn er veel mogelijkheden om er volgens de laatste trends bij te lopen.

Goede wandelsokken zijn een must voor iedere bergwandeling

Tijdens een avontuurlijke bergwandeling kan het zomaar zo zijn dat je een halve of hele dag aan het wandelen bent. Goede wandelsokken zijn daarom een must voor iedere bergwandeling. Transpiratievocht wordt goed afgevoerd, de kans op blaarvorming wordt tot een minimum beperkt en doordat de sokken anatomisch zijn gevormd, sluiten ze ook nog eens perfect aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *