Maak een sportschool van je achtertuin

Gedurende de aanwezigheid van het coronavirus, is het extra lastig om te sporten. Waarschijnlijk is de sportschool bij jou in de buurt gesloten. Maar met deze tips maak je eenvoudig en snel een sportschool in je achtertuin. Ook al is je achtertuin niet groot, dan zijn er alsnog veel opties. Lees snel verder om uit te vinden hoe jij dit kunt aanpakken.

Maak een sportschool van je achtertuin
© Pixabay.com

Touwtje springen

Springen met een spingtouw is de perfecte manier om je conditie op te bouwen. En je kunt hiervoor gewoon een springtouw van je kinderen gebruiken dat in de schuur ligt. Het is ook een goede manier om even op te warmen voordat je begint met je work-out. Je traint zowel armen, benen als core terwijl je aan het springen bent.

Trampoline

Heb je een trampoline in de tuin staan waar normaal gesproken voornamelijk de kinderen op te vinden zijn? Dan is dit het moment om dat te veranderen. Ook jij kunt je voordeel halen uit de trampoline.

Een speed ladder

Een speed ladder is een ladder van stof je die op de grond legt. Het is een goede mogelijkheid om aan je loopcoördinatie te werken. Veel professionals gebruiken een speed ladder tijdens hun dagelijkse oefeningen. Er zijn online veel oefeningen te vinden die je kan doen met een speed ladder.

Maak een sportschool van achtertuin
© Pixabay.com

Een kleine voetbal goal of basketbalring

Met een basketbalring aan de muur of een kleine voetbal goal in je tuin, verandert je tuin meteen in een mini sportschool. Je kunt hier allerlei verschillende oefeningen mee verzinnen en misschien vinden je kinderen het nog leuk ook om mee te doen.

Maar het is echt niet nodig om allerlei speciale artikelen te gaan kopen. Ook met je eigen lichaam of artikelen die je in huis hebt kun je veel oefeningen doen om je conditie op peil te houden.

Je eigen lichaam

Je eigen lichaam is voor veel oefeningen het enige wat je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan het doen van squats en push ups. Intensieve oefeningen waarm je zowel je armen als je heupen, buik en borst in één keer traint. Zo ongeveer je hele lichaam dus!

Een keukenkrukje of ander klein opstapje

Heb je een keukenkrukje of een opstapje in je tuin? Dat is de perfect manier voor oefeningen als step-ups en lunges.
Voor step-ups stap je met je linkervoet op de trede en duw jezelf omhoog, waarna je je rechterknie optilt. Dit kun je een aantal keren herhalen en dan nog een keer met de andere voet.
Bij lungees doe je eigenlijk het tegenovergestelde. Je zet je linkerbeen op het opstapje en je zakt langzaam door je been heen. Hiermee train je je billen en benen.

Een keukenstoel of tuinstoel

Met een simpele stoel zijn er wel 20 verschillende oefeningen te verzinnen. Zo kun je oefenigen doen terwijl je op de stoel zit, maar je kunt de stoel ook gebruiken om aan vaste te houden terwijl je je oefingen doet. Zet de stoel wel even buiten in je tuin in de frisse lucht. Dat geeft net wat meer energie.

En natuurlijk is er ook nog altijd de optie om te gaan planken of om burpees te gaan doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *