Enkele essentiële materialen voor uw eigen home gym

Één van de vele ingrijpende gevolgen van de coronacrisis in België is het besluit om, net als in vrijwel alle andere landen ter wereld waar een lockdown plaatsvindt of heeft plaatsgevonden, alle sportclubs en fitnesszalen voor onbepaalde duur de deuren te laten sluiten. Als gevolg daarvan hebben de zogenaamde “home workouts”, oftewel oefeningen voor thuis, een aanzienlijk groei aan populariteit meegemaakt. Dat de fitness dicht is, wil namelijk niet zeggen dat we niet fit kunnen blijven.
Integendeel, het is helemaal niet moeilijk om uw routines en workouts ook thuis uit te voeren. Via websites en mobiele apps kan u, als u daar behoefte aan heeft, begeleiding krijgen bij uw oefeningen, terwijl iedere zichzelf respecterende sportwinkel tegenwoordig ook fitnessmateriaal verkoopt. Zo zet u binnen de kortste keren uw eigen sportzaal op, zodat u thuis kan fitnessen. Om u te inspireren en alvast wat op weg te helpen, zetten we hieronder enkele materialen op een rijtje die niet mogen ontbreken in uw eigen privé-fitness.

Enkele essentiële materialen voor uw eigen home gym
© Pixabay.com

Een yogamatje
Om te beginnen doet u er goed aan om één of meerdere matten te kopen. Deze hoeven niet per se voor yoga gebruikt te worden (al is dat zeker het proberen waard, mocht u het nog nooit geprobeerd hebben), maar voor allerlei grondoefeningen. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan planken, sit-ups, en verschillende stretch-oefeningen. Een verzachte ondergrond is onmisbaar voor uw eigen fitness.

Kettlebells
Er zijn maar weinig gewichten die zo veelzijdig gebruikt kunnen worden als een kettlebell en dat is waar je naar op zoek bent voor je eigen home gym. Van goblet squats tot arm swings, met één of meerdere kettlebells kan je een vrijwel onbeperkt aantal verschillende oefeningen in beperkte ruimte uitvoeren.

Een bokszak
Als u geen zin heeft in, of geen tijd heeft voor, cardio-training, of als het niet mogelijk is als gevolg van een blessure of, bijvoorbeeld, de coronacrisis, dan vormt een bokszak een uitstekend alternatief. Met de juiste handschoenen en wraps kan u een bokszak gebruiken om kracht en snelheid te trainen, en om aan een hoog ritme vet te verbranden. Let er wel op dat de zak goed en vooral stevig wordt gemonteerd, zeker wanneer deze aan een plafond bij u thuis hangt.

Enkele essentiële materialen voor eigen home gym
© Pixabay.com

Een springkoord
Net als een bokszak is ook een springkoord een goed alternatief voor cardio-oefeningen in de buitenlucht. Of u nu bezig bent met Crossfitten, met het voorbereiden op een intense wedstrijd, of met afvallen, een verstelbaar springkoord biedt u de kans op een simpele en effectieve workout.

Een roeimachine
Roeien is wat men een full-body workout noemt, dus een soort oefening waarbij eigenlijk het volledige lichaam belast wordt, inclusief het hart. Tegelijkertijd is het een relatief lichte oefening voor de gewrichten. Daardoor kan u zowel roeien als hoofdoefening als roeien als opwarming voor andere oefeningen. Een roeimachine vereist enige ruimte, maar het is een absolute aanwinst voor uw fitness in huis.

Een power cage
Dit is een tip die vooral voor de meer uitgebreide home gyms van waarde kan zijn, maar als de ruimte en het budget het toelaten, is een power cage essentieel. Een dergelijke machine kan direct het centrale punt van uw eigen fitness vormen, aangezien u deze kan gebruiken voor verschillende basisoefeningen qua kracht en uithoudingsvermogen, waaronder bench pressing, barbell squats, en deadlifting.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *