Met dit speelgoed kan je kind zijn energie kwijt

Kinderen hebben vaak een overvloed aan energie. Helaas zien we steeds vaker dat kinderen binnen blijven zitten achter de tv, laptop of tablet. Maar het is juist erg belangrijk dat kinderen de ruimte krijgen om hun energie kwijt te kunnen. Het is van belang dat kinderen plezier hebben in wat ze doen. En wat is er nou leuker dan speelgoed waarmee ze sportief of actief bezig kunnen zijn. Op deze pagina vind je verschillende artikelen waarmee je kind speelt en sport tegelijk.

Met dit speelgoed kan je kind zijn energie kwijt
© Pixabay.com

Spelen en sporten

Naast het feit dat sporten gezond is, leren kinderen er ook veel van. Van de ene sport leren ze beter samenwerken en van de andere sport krijgen ze een betere oog-hand coördinatie. En vaak zien kinderen sport als een spel; twee vliegen in één klap dus. Al met al spelenderwijs leren kinderen ontzettend veel.

Fietsen of steppen

Fietsen op een crossfiets of een gewone fiets en hiermee een race organiseren met vriendjes. Het is de perfecte bezigheid zodat je kind actief bezig is terwijl hij speelt. Ook steppen is een hele goede manier waarop je kind zijn energie kwijt kan en hij oefent hiermee ook nog eens zijn lichaamsbeheersing.

Rolschaatsen of skeeleren

Rolschaatsen is al decennialang een populair stuk speelgoed. Kinderen kennen vaak geen angst en houden ervan om zo hard mogelijk te rolschaatsen. Wanneer je kind het rolschaatsen goed beheerst zal hij heel graag ook willen gaan skeeleren. Dit is net weer een beetje moeilijker en brengt hiermee een nieuwe uitdaging. En uitdaging is heel belangrijk voor kinderen van alle leeftijden.

Goaltje of basketbalring

Een ander heel populair spelletje om te spelen is voetbal of basketbal. Kinderen kunnen vaak uren achter elkaar voetballen of basketballen. Ze vergeten ineens alles om hen heen en gaan helemaal op in het spelletje. Dit betekent ook dat ze echt even met zichzelf en hun lichaam bezig zijn, waardoor ze beter alle opgekropte energie kunnen gebruiken. En het enige wat hiervoor nodig is, is een bal en een klein goaltje of een basketbalring aan de muur.

Met dit speelgoed kan je kind energie kwijt
© Pixabay.com

Bowlen en blikgooien

Misschien zijn bowlen en blikgooien iets minder actief maar het is nog steeds beter dan achter een scherm zitten. Daarnaast zijn het hele goedkope spelletjes. Bowlen kun je namelijk met plastic flessen doen en voor blikgooien liggen er vast nog wel wat blikken ergens in de schuur. Daarnaast hebben kinderen heel veel fantasie. Grote kans dat zij spontaan andere actieve spellen verzinnen tijdens het bowlen of blikgooien.

Hindernisbaan of parcours

Mocht je je kinderen echt een hele middag willen bezighouden, dan is het altijd leuk om een hindernisbaan of parcours te creëren in je eigen tuin. Er kan een parcours worden gebouwd waarbij ze moeten touwtje springen en schommelen terwijl ze onderweg een hindernis tegenkomen van een trapauto of blikgooien.

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om kinderen actief bezig te laten zijn. Met een beetje fantasie hebben kinderen dagenlang plezier. In de zomer is het zelfs mogelijk om bijvoorbeeld basketbal te spelen met een waterballon. Geef je kinderen de ruimte om met hun eigen verbeelding een spel te verzinnen waarmee ze actief bezig kunnen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *