3 grootste fouten die je kunt maken na het sporten

Sommige dagen is het al een hele prestatie als je je überhaupt in de sportkleding hebt gehesen. Daarvoor willen we je dan ook complimenteren. Het is niet altijd even gemakkelijk om aan de slag te gaan. Wel blijft het belangrijk om niet alleen te gaan sporten, maar om dit ook op de juiste manier af te ronden. Het maakt namelijk niet alleen uit hoe je begint, maar ook hoe je het eindigt.

© Pexels.com

Toch worden er nog altijd veel fouten gemaakt na het sporten. Sommige fouten kunnen tot enorme blessures leiden. Daarom is het des te belangrijker om hier wat extra aandacht aan te besteden. Hieronder volgen we de drie grootste en tegelijkertijd meest gemaakte fouten na het sporten. Zorg ervoor dat jij deze in elk geval niet maakt.

1. Niet douchen

Douchen lijkt vanzelfsprekend na het sporten. Toch schiet dit er nog dikwijls bij in. Bijvoorbeeld door gebrek aan tijd. Als je even snel voor het werken nog wil sporten en vervolgens dan maar snel je werkkleding in schiet. Toch is niet douchen na het sporten één van de grootste fouten die je kunt maken.

Natuurlijk snappen we heel goed dat je geen zin hebt om weer extra tijd uit te trekken om je te wassen en aan te kleden. Met een beetje pech zit het doucheputje verstopt, wordt het water niet goed warm en kan je er dus ook nog eens helemaal niet van genieten. Er kunnen duizend-en-één redenen zijn om níet te douchen. Doe het toch maar wel. Zo voorkom je niet alleen nare luchtjes, maar verzorg je ook de huid en geef je je spieren een extra massage na het sporten.

Merk je dat je regelmatig last hebt van puistjes op je buik of rug? Dan zijn deze vaak het gevolg van niet douchen na het sporten. Tijdens een work-out zal je immers gaan zweten. Dit trekt in je kleding. Als je te lang wacht met uitkleden en jezelf wassen, kan de huid gaan ontsteken. Die onderhuidse ontstekingen veroorzaken ook weer puistjes. Spoel je daarom zo snel mogelijk af en blijf niet te lang in bezwete kleding rondlopen. Ook prettig voor de rest van je omgeving.

© Pexels.com

2. Te weinig drinken

Heb je vaak hoofdpijn na het sporten? Of voel je deze na een uurtje opkomen? Dan is dit meestal een teken van het lichaam dat er iets aan de hand is. Vaak komt dit door een gebrek aan vocht. Tijdens het sporten zal je veel meer gaan zweten. Hierdoor verlies je meer vocht dan normaal. Het is belangrijk dat je dit vochttekort tijdig aanvult. Anders zal dit inderdaad resulteren in hoofdpijn.

3. Geen cool down doen

Een cool down lijkt soms tijdsverspilling. Je hebt helemaal geen zin om nog even te stretchen en rustig te bewegen als je work-out afgerond is. Toch is het wel belangrijk om dit nog even te doen. Met name voor je hart. Als je hartslag constant erg hoog is tijdens het sporten en je vervolgens direct in een stoel ploft of onder de douche springt, zal het hart een enorme klap krijgen. Daarom is het belangrijk dat je rustig afbouwt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *