Rijd je eigen Vuelta

De Vuelta, of de ronde van Spanje, is naast de Tour de France en de Giro d’Italia één van de grootste en zwaarste wielerwedstrijden. Langs Bilbao, over de toppen van de Sierra Nevada en een rondje naar Madrid als apotheose. Deze wedstrijd valt absoluut niet te onderschatten, maar vindt wel plaats in een prachtige omgeving. Zin om je eigen Vuelta te rijden? Stippel een parcours uit langs deze mooie plekken.

© Pixabay.com

Zuid-Spanje

Trek naar het warme en dorre Andalusië voor een prachtige tocht. Je kan (een deel van) de Andalusië-route volgen die van Girona, in het noorden van Spanje, naar Sevilla in het zuiden van Spanje loopt. Je zal merken dat het noorden veel groener is, met bossen en wijngaarden. Hoe zuidelijker je gaat, hoe droger het landschap wordt. In Andalusië moet je zeker even stoppen in Ronda, Granada en Sevilla. Wie op zoek is naar een frisse zeebries voor wat verkoeling, kan ook een stop in Malaga inplannen.

Noord-Spanje

Trek je van het zuiden van Spanje terug naar het noorden, verken dan ook even de Spaanse costa’s. We zeiden het al: Malaga is een aanrader, maar ook Valencia is een prachtige stad. Benidorm klinkt je wellicht bekend in de oren, maar iets zuidelijker ligt het mooie Alicante. Onze landgenoot, Remco Evenepoel, won er een rit in de Vuelta dus ook jij mag dit plekje niet overslaan tijdens je eigen Vuelta. Barcelona eenmaal bereikt? Hier is het fijn fietsen. Leg je wieleroutfit eens aan de kant en huur een elektrische fiets om rustig de stad te verkennen en langs de mooiste bezienswaardigheden te rijden.

© Pixabay.com

Voorbereiding

Hoe je route er precies uitziet, kies je helemaal zelf. Maar voor je effectief vertrekt, moet je de nodige voorbereidingen treffen. Een comfortabele en goede fietsuitrusting is cruciaal als je elke dag uren op de fiets doorbrengt. Goede fietskleding is licht, ademend en zit lekker. Voorzie zowel een korte als een lange fietsbroek en ook een bovenstuk met korte en lange mouwen. Een regenjasje heb je maar beter bij de hand voor onverwachte buien en draag ook steeds een helm en een fiets(zonne)bril. Rijd je de Vuelta in dezelfde periode als de profwielrenners en blijf je graag op de hoogte van de laatste updates? Volg dan het wieler nieuws online en pas je parcours aan als je merkt dat zelfs profs bepaalde stukken te zwaar vinden. Zorg ervoor dat je in een prima fysieke conditie bent voor je aan je eigen Vuelta begint en las zeker voldoende rust in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *