Hobby’s waarbij je ook actief of sportief bezig bent

Meer beweging is belangrijk voor jouw fysieke en mentale gezondheid. Toch is sporten voor veel mensen echt geen hobby! Wil jij actiever in het leven staan en wat meer in beweging komen? Dan zijn er genoeg andere manieren waardoor jij in beweging blijft. In dit artikel lees je alles over hobby’s die enige beweging of activiteit vereisen. Op deze manier blijf je in beweging, maar heb je dit niet bewust door. Wij hebben een rijtje opgesteld met leuke hobby’s waarbij je ook actief of sportief bezig bent.

Hobby's waarbij je ook actief of sportief bezig bent
© Pixabay.com

Fotografie
Wellicht de beste optie voor een hobby dat ook actief is, is fotografie. Ga er op uit en leg bijzondere momenten vast. Vandaag de dag hoef je helemaal geen duur apparatuur te hebben om mooie foto’s te maken. Maak eventueel gebruik van jouw smartphone om de fijne kneepjes van het vak te leren. Je kunt op pad gaan en bijvoorbeeld natuurfoto’s maken. Je wandelt, bukt en strekt om de mooiste foto’s te maken. Zo ben je actief bezig, zonder dat je het bewust door hebt. Een uurtje op pad om foto’s te maken vliegt zo voorbij.

Muziek maken
Om een muziek instrument te bespelen, moet je de nodige lichaamsbewegingen maken. Wil je een goede work-out zonder dat je hiervoor hoeft te sporten? Dan is drummen natuurlijk een goed alternatief. Leer een muziekinstrument bespelen en je bent heerlijk actief bezig met een nieuwe hobby.

Koken
Kom uit jouw luie stoel en ga naar de keuken. Leren koken vereist tijd, aandacht en herhaling. Je kunt al gauw een uur in de keuken doorbrengen, wanneer je een nieuw gerecht probeert te bereiden. Je staat in de keuken, voert vaardigheden uit en bent gewoon lekker bezig. Het is een actieve hobby en ook een hobby met een lekker resultaat.

Wandelen
Wandelen kan een perfecte hobby zijn. Het vraagt niet veel inspanning van het lichaam, maar je bent toch goed in beweging. Wandelen kan een perfect onderdeel zijn van jouw weekend. Ga bijvoorbeeld op zoek naar bijzondere wandelpaden of natuurgebieden in jouw omgeving. Je ziet meer van de wereld en geniet van een actieve bezigheid.

Hobby's waarbij je ook actief of sportief bent
© Pixabay.com

Tuinieren
Lekker werken met jouw handen en goed bezig zijn in de zon. Dat is tuinieren! Tuinieren klinkt misschien heel romantisch, maar het kan nog best zwaar werk zijn. Ploeg de grond om, verwijder onkruid en plant nieuwe zaden. Het is een heerlijke manier om actief bezig te zijn.

Vogel spotten
Sta op in alle vroegte en ga naar buiten. Je zult enorm veel vogels horen fluiten. Het is een ideale hobby om vogels te spotten en te observeren. Leer hun geluiden kennen en ga op zoek naar nieuwe vogels. Hiervoor kun je naar andere plaatsen of natuurgebieden gaan. Vogels spotten is een bijzonder actieve hobby.

Boetseren
Laat iets mooie uit jouw handen komen en leer boetseren. Je kunt de mooiste beelden, borden of bekers leren boetseren. Je bent lekker met jouw handen bezig en hoeft even aan niets te denken. Ga op boetseerles en leer de fijne kneepjes van het vak.

Ben jij op zoek naar een nieuwe hobby? Het liefst een hobby waarbij je echt actief of sportief bezig moet zijn? Kies dan een van de hobby’s uit de bovenstaande lijst. Er zijn genoeg manieren waardoor jij lekker actief aan de gang kunt, zonder dat je hiervoor hoeft de sporten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *